"No deixeu que cap nen es vagi a casa trist per no haver parlat amb ell i haver solucionat el problema."

Santa Joaquima de Vedruna

Geganters i Timbalers

NOMÉS HI FALTES TU!!

En els darrers anys, els nostres gegantons, en Quim i la Quima, es passaven els dies plantats a l'entrada de l'escola, veient com passaven els dies i ningú els treia a voltar ni ballar com quan eren joves.

Davant d'aquesta situació, un grup de pares i mares han decidit dinamitzar l'activitat gegantera a la nostra escola i han creat una nova comissió a l'AMPA: la comissió de gegants, però a ells els agrada més anomenar-se "Geganters de Vedruna-Gràcia".

 • gegants01
 • gegants02
 • gegants03
 • gegants04

L'objectiu de la comissió és treure a ballar els gegants periòdicament, no només a les festes de l'escola (Marató de tv3 i Festa de la Primavera), sinó també fora de l'escola, som al cercavila de gegantons que se celebra a Barcelona per Santa Eulàlia entre d’altres.
Per ballar, els gegantons necessiten música, de manera que apart de les gralles que amenitzaran els seus balls, es crea també un grup de timbalers que a través d'un taller familiar de percussió podran acompanyar el Quim i la Quima en els seus cercaviles.

D'aquesta manera, no només es recupera una activitat de cultura popular tradicional, sinó que a més, se'n pot gaudir tota la família.
Per a acompanyar el Quim i la Quima en els seus balls, un grup de mares es van animar a principis del 2014 per a crear dos capgrossos nous.
Després de rumiar-s'ho, van pensar en dos personatges d'un conte dels més clàssics, la caputxeta vermella i el llop.
La seva estrena, a la Festa de la Primavera de 2014 fou tot un èxit, i a partir del curs 2014-2015 ja es va crear una nova secció dins la colla per a poder-los portar i fer-los ballar.

Després de l'estrena dels grallers de la colla a l'actuació de la Marató 2014, i aprofitant l’inici del segon trimestre s'ha concretat finalment la realització del taller de gralla inicialment proposat. La Júlia i la Núria estrenaran aquest proper dilluns els assaigs amb l'Eduard, el mestre graller del Centre Artesà Tradicionarius. Així, amb la nova incorporació de la Júlia ja són cinc els membres de la colla que faran ballar els gegantons i els capgrossos amb les seves cançons.
Podeu trobar més información sobre la colla, activitats i sortides que fem així com l’actualitat del nostre dia a dia a http://gegantersvedrunagracia.blogspot.com/
Animeu-vos i feu-vos de la colla!!

 
  • Localització

   C/ Gran De Gràcia, 236
   08012 Barcelona

   Tel. 93 218 86 54